Ik ben Michèle Ferrière: openhartig, empathisch optimist.

Na mijn universitaire opleiding in pedagogiek heb ik 10 jaar in het onderwijs gewerkt als leerkracht in zowel regulier als speciaal onderwijs voor moeilijk opvoedbare kinderen.

In 2007 kreeg mijn carrière een nieuwe wending toen ik ging werken in de zorg als begeleidster van mensen met geestelijke gezondheid klachten en of licht verstandelijke beperking. In 2014 ben ik begonnen met een erkende opleiding tot psycho-energetisch therapeut die ik in mei van dit jaar af zal ronden. Om mijn kennis en aanbod aan te vullen heb ik in 2016 Reiki I en II gevolgd en een opleiding en training gedaan in klanktherapie.

Op persoonlijk vlak ben ik trots moeder van twee bijzonder, hoogbegaafd, hooggevoelig kinderen.  Ik ben ook ervaringsdeskundige als mantelzorger voor een partner met een chronisch geestelijke ziekte. Als gevolg hiervan beland ik uiteindelijk in een burn-out/depressie die maanden heeft geduurd. Ik had mezelf zo ver weggecijferd dat ik niet meer wist wie ik was. (Jij kunt hier meer hierover lezen.) Hulp vragen vond ik erg lastig maar het was zelfs voor mij duidelijk dat ik er alleen niet uit zou komen. Ik had het niet zo snel verwacht, maar het is toch gelukt om mijn angsten en onzekerheid aan de kant te zetten om opnieuw de liefde toe te laten.

Met deze achtergrond heb ik een aanvullend opleiding gevolgd die ingaat op de specifieke aspecten van mantelzorgcoaching met namen voor partners van mensen met psychische klachten.

Ik heb enorm veel geleerd over mensen door mijn werk en privé leven. Sommige ervaringen waren erg heftig en toch ben ik er enorm dankbaar voor omdat zij mij gevormd hebben tot de persoon die ik nu ben. Ik voel een sterk en onvermijdelijke drang om deze ervaringen te gebruiken om ervoor te zorgen dat mijn lijden en lessen omgezet worden in iets goeds – namelijk andere mensen helpen om inzicht te krijgen en vrede en geluk binnen in hunzelf te zoeken en te vinden. Een mooie bijkomstigheid is dat ik op deze manier een bijdrage mag leveren in meer positieve energie die de wereld in gaat.

Ik geef het door. Jij ook?