Villa Balans verzorgt preventieve activiteiten om te voorkomen dat gezonde partners ziek worden o.a. met behulp van psycho-educatie, coaching, cursussen en contact met andere ‘partners van’. Wij werken ook graag samen met professionals voor een aanbod op maat of bijscholing.

HUISARTSEN, GGZ & POH-GGZ

In de huisartsenpraktijk heb je zeer regelmatig te maken met patiënten met psychische klachten. Hoe betrek je de partner op de juiste manier bij intake en hulpverlening? Hoe leid je de partner toe naar juiste hulp vanwege de vaak zware belasting? ​
Villa Balans ondersteunt bij deze vragen.

Neem contact met me op

 

WERKGEVERS

Het leven van medewerkers is meer dan werken alleen. Werk en leven zijn niet los verkrijgbaar, en kunnen elkaar zowel positief of als negatief beïnvloeden. Met onze programma’s vergroten wij de mentale veerkracht van medewerkers die een zware periode in hun leven doormaken. Met de methode Huis van je Leven© brengen medewerkers hun werk en leven in kaart, ontdekken potentiële bronnen van stress en maken bewuste keuzes voor meer mentale en fysieke balans.

Neem contact met me op

Whitepaper aanvragen

 

GEMEENTES

Gemeentes verlenen vanuit de WMO zorg aan mantelzorgers. Mensen die betrokken zijn bij de zorg voor iemand met psychische klachten herkennen zich zelden in de term mantelzorger.
Toch zijn er veel voordelen om deze mensen een steuntje in de rug te geven.
Villa Balans wil graag regionale partnergroepen opstarten in samenwerking met gemeentes.
Deelname aan een partnergroep voorkomt overbelasting en uitval van gezonder partners, levert een positieve bijdrage aan de relatie van de gezonde en de aangedane partner en kan het herstel van de aangedane partner bevorderen (o.a. vanwege de omgangstips). Ook op eventuele kinderen in het gezin kan een dergelijke ondersteuningsvorm positieve effecten hebben.

Neem contact met me op

Naar Partnergroep