Ik werk met de beproefde ‘Het Huis van je Leven’ methode ontwikkeld door            Huis van je leven methode
Villa Balans: kijken naar je leven als een huis met verschillende kamers, die
staan voor verschillende levensgebieden.

De visuele gespreksmethodiek Huis van je Leven© maakt door o.a. middel van een ‘praatplaat’ complexe vraagstukken eenvoudig; maakt verbanden zichtbaar en visualiseert problemen en oplossingen. Jij wordt bewust van jouw problemen en ontdekt zelf waar de oplossingen liggen. Dat gebeurt doordat jij jouw werkelijkheid visualiseert in de kamers van het Huis van je Leven©. Door deze ‘praatplaat’ praat jij niet direct over jezelf maar praat je via een metafoor. Dat maakt het minder bedreigend om te analyseren en vanuit meerdere gezichtspunten over het leven te kunnen praten.

Goed leven is goed zorgen voor alle kamers van je leven. Een huis kun je inrichten, vormgeven er zo jouw thuis van maken, een huis vraagt ook om onderhoud. Daarom sluit deze metafoor zo goed aan op het leven.

Door het bezoeken van alle kamers in het ‘Huis van je leven’ en gerichte opdrachten ontdek je wat je echt wil en belangrijk vindt. Daarnaast sta je stil bij je eigen kracht door het ontdekken van jouw talenten en waarden (je fundament).

 

Naar Counseling en Coaching

Naar Reading en Healing